Atracții turistice
Biserica Lipovenească
Vizitatorii pot admira icoane foarte vechi.Dacă doriți să cunoașteți credința rușilor lipoveni vă invităm să vizitați Biserica lipovenească din Chilia Veche. Biserica este creștin-ortodoxă de rit vechi. Dintre cele câteva deosebiri de rit amintim: semnul crucii la staroveri se face cu două degete (cu arătătorul și degetul mijlociu) și nu cu trei, reprezentând Dumnezeu-Tatăl și Dumnezeu-Fiul (celelalte trei degete împreunate simbolizând Sfânta Treime); crucea rușilor staroveri este cu opt colțuri (extremități); înconjurul bisericii în timpul procesiunilor se face după rotirea soarelui (după rotația acelor de ceasornic); numele Mântuitorului se ortografiază cu un singur I: Isus; oficierea liturghiei se face cu 7 prescuri și nu cu 5; icoanele se realizează și astăzi în stil bizantin și numai pe lemn sau metal.
Biserica Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavrilă
A fost construită în anul 1854, cu permisiunea Imperiului Otoman care stăpânea la acea vreme gurile Dunării și care a acceptat cererea locuitorilor care nu puteau merge în localitatea Chilia Nouă, de peste Dunare, atunci când fluviul era înghetat.
Membrii comunității au ridicat atunci biserica de rit ortodox cu forțe proprii, cărând de peste Dunăre nisip și piatră. Înălțimea lăcașului de cult atinge 52 m, fapt ce face ca această biserică să fie considerată a doua biserică ca înălțime din țară după Biserica Neagră din Brașov.
Rezervația Roșca-Buhaiova
9625 haZona se află în partea de nord a deltei și este reprezentată de un complex de lacuri și bălți, include o mare diversitate de biotopi reprezentativi pentru delta fluvială cum ar fi : plauri plutitori și fixați, mlaștini stuficole, lacuri, grinduri fluviale, gârle naturale, terenuri inundabile, zăvoaie de sălcii, etc. Se găsește în jurul lacului Matița între grindurile Letea și Chilia.
Această zonă a fost protejată încă din anul 1940 – când a fost declarată rezervație naturală, iar începând cu 1979 a fost declarată rezervație a biosferei împreună cu Pădurea Letea. Motivul pentru care a fost declarată zonă strict protejată este prezența în aceste lacuri a celei mai mari colonii de pelican comun (Pelecanus onocrotalus) din Europa. În momentul de față există aici peste 3.500 de perechi de pelican comun care se adună pentru a cuibări precum și alte păsări ca egreta mare, egreta mică și lopătari, specii care se bucură de același statut ca și prima. Deasemeni se întâlnesc în număr mare stîrcul de noapte și cormoranul.
Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late (“hasmacuri”) în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă, tei alb.
O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească (Periploca graeca), cea care dă pădurii un aspect mediteranean.